Извайват от глина формите на комуникация - Телевизия Шумен

Състезание по керамика събра в Шумен ученици от Русе, Силистра, Елин Пелин, Нови пазар и Шумен. Темата, по която работят е „Форми на комуникация“, а материалът, който използват е глина.
„Аз избрах да изобразя комуникация чрез докосване, защото хората могат да комуникират не само чрез говорене, а и чрез докосване. Хората трябва да са мили, не трябва да има агресия”, обясни Лили, която е ученичка в Професионалната гимназия по керамика в Гара Елин Пелин.
В националното състезание „Най-добър млад керамик ” участват общо 14 ученици, разделени в пет отбора.
„Изобразявам семейството – жената, мъжа и детето, което се крие в тях. Защото семейството крепи света. Чрез творбата си искам да кажа на хората, че трябва да сме по-задружни, като едно семейство”, разказа Валентина от шуменската гимназия по строителство и архитектура.
Учениците разполагат с 3 часа, в които трябва да изработят предварително заявени проекти.
„Работата с такъв тип материали учи на търпение, на постоянство, учат се, че не трябва да се предават пред трудностите”, каза директорът на ПГСАГ-Шумен Борислав Панайотов. Той допълни, че всички участници ще получат награди, а най-добрите и специални купи. „Искаме всички да бъдат доволни, че са били част от състезанието, защото сами виждате с какъв ентусиазъм работят по творбите си”, посочи още Панайотов.
Експерти от София и Шумен ще оценяват творбите на състезателите.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *