Църквата в „Свети Пантелеймон“ чака дарители - Телевизия Шумен
Църквата в „Свети Пантелеймон“ патлейна

Събирането на средства за изграждането на църква в двора на манастира „Свети Пантелеймон“ в Патлейна продължава. Покривът на основната сграда на обителта вече е напълно завършен. Сега предстои вътрешният ремонт на помещенията.
Проектът за храмова църква в манастира „Свети Пантелеймон“ в Патлейна е в застой, сподели с тъга отец Константин, игумен на обителта. Има планове за храма, но няма подкрепа от хора и организации.
„Миналата година намерихме спонсор, който беше готов да отпочне, но работите така се развиха, че преди няколко месеца се отказа и… В момента пак сме на нулата. Всичко утихна и освен покрива, който направихме, друго нищо. Нито помощ има, нито дарители“, каза отец Константин.
Покривът на основната сграда бе напълно завършен преди няколко месеца. Вече е дарен и дървен материал, за да започне възстановяването на дограмата на втория етаж и помещенията.
Въпреки трудностите в момента игуменът вярва, че с Божията помощ манастирът ще бъде напълно възстановен и ще може да приема миряни от цялата страна. В сградата има помещение за трапезария, която може да събере 100 души. На 27 юли е храмовият празник на обителта и отец Константин кани доброволци, които желаят да помогнат за подготовката на църковното събитие.

Почитаме свети Пантелеймон

Инициатива за изграждане на нов храм

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *