Нови операционни зали в шуменската болница - Телевизия Шумен
Нови операционни зали в шуменската болница операционна

Приключи ремонтът на двете операционни зали в шуменската болница. Той беше на стойност около 1 милион лева. С още 2 милиона всичките пет операционни зали в лечебното заведение бяха оборудвани със съвременна апаратура от най-висок клас.
Операционни зали, които не отстъпват на тези в западните държави. Модерна апаратура и оборудване, които отговарят на съвременната оперативна дейност в хирургията. Най-после това е факт и в шуменската болница.
„Основното предимство на тези операционни е новата климатична система, която вкарва пречистен, овлажнен и дезинфекциран въздух с определена температура и влажност. С определен път на движение, т. е. няма смесване на потоците на движение на въздуха, което намалява изключително много риска от инфекции. Анестезиологичната апаратура е изключително съвременна, операционните маси са също съвременни с пълни възможности за движение на пациента във всички посоки, което улеснява нашата работа и намалява риска от усложнения по време на работа“, каза д-р Валентин Димитров – началник Отделение по ортопедия и травматология.
Отделението по ортопедия и травматология е едно от предпочитаните от младите лекари и специализанти. Д-р Александър Господинов е част от екипа малко повече от три години. Завършил медицина във Варна, специализирал там, а след това намерил реализация в шуменската болница.
„Дава възможност и потенциал да се развивам и да правя това, с което искам да се занимавам. Операционната придоби една по-съвременна европейска визия, която ни дава и на нас комфорта да работим по-добре“, каза д-р Александър Господинов.
Ремонтът на двете зали беше първи етап на голям проект, който предвижда модернизация на всички операционни.
„Наистина апаратурата е добра, белгийско изпълнение, с добри параметри за работа. Мечтата ми е да отремонтираме целия операционен блок, ще се мъчим в следващите, да сме живи и здрави, в следващите години“, каза д-р Димитър Костов – директор на МБАЛ-Шумен.
В момента тече и ремонт на фоайето пред операционния блок, който болницата финансира със собствени средства.

Заплатите в МБАЛ-Шумен – договорените за 2022 година

До месец тръгва ЯМР в МБАЛ – Шумен

В Очно отделение в МБАЛ-Шумен – само платено

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *