Изложба на школите към ОДК - Телевизия Шумен
Изложба на школите към ОДК

Деца от три арт школи към Обединен детски комплекс участват в традиционната годишна изложба, подредена в Художествена галерия „Елена Карамихайлова“. Тя събира творбите на повече от 200 възпитаници на различна възраст.
Деца на възраст от 6 до 18 години подредиха свои рисунки и пластики в традиционната изложба на възпитаниците на творческите школи към ОДК. Тази година в нея участват „Арт“ школа, Клуб „Информационни технологии“ и „Пластични изкуства“.
„Повечето деца продължават при нас обучението си, така че творбите, които показват, са надграждане на техните умения и знания, които са придобили през учебната година. Нови техники, нови материали, които са използвали, това може да видите на нашата изложба“, каза Теменуга Христова от „Арт“ школа.
Децата от Клуб „Информационни технологии“ са създали своите творби с помощта на различни технически средства.
„Тазгодишните тенденции са насочени повече към дигиталното творчество. Рисувахме с графични таблети и така изразявахме емоциите, чувствата, цветовете“, каза Фатме Назиф от Клуб „Информационни технологии“.
Сестрите Полина и Никол Арнаудови участват за първи път заедно в изложба. Те са възпитанички на „Арт“ школа.
„Аз съм много радостна, че мога да представя 4 творби на годишната ни изложба. Мисля, че съм постигнала прогрес и се надявам това да се вижда и от другите хора“, каза Полина Арнаудова.
„Аз когато гледам моите рисунки си казвам, че съм постигнала много. И се радвам, че се записах в школата“, каза Никол Арнаудова.
Изложбата е подредена на първия етаж в художествената галерия и ще остане отворена до средата на месец юни.

Фотоизложба „Моите будители“

Нова книга на Дияна Михайлова

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *