Мащабни проверки на пътя - Телевизия Шумен
Мащабни проверки на пътя

Масовите проверки на автобуси и камиони продължават до края на седмицата. До момента няма засечени водачи, които управляват тежкотоварни автомобили под въздействието на алкохол или наркотици. Освен Пътна полиция, в акцията участват и служители на Агенция „Автомобилна администрация“.
Освен за алкохол и наркотици, екипите проверява правоспособност, техническата изправност на автомобилите, пътни документи и трудови договори, обезопасени ли са товарите и спазват ли водачите времето за почивки.
„Насочеността към тези категории е изцяло за недопускане на пътнотранспортни произшествия, защото в много случаи, с участието на тези категории ППС-та и водачи, пътнотранспортните произшествия са тежки и, за съжаление, много пъти с летален край за участниците в тях“, каза ст. инсп. Илия Господинов – „Пътна полиция“ – Шумен.
Според водачите, честите проверки имат дисциплинираща роля и са необходимост при нарастващата агресия на пътя и засиления трафик.
„По-младите сякаш гледат да минат по-напряко, с една дума, агресивни са“, каза Ерфан Хасанов .
Особено внимание има към автобусите заради ученическите екскурзии в края на учебната година.
„Да отправим един апел към водачите – да бъдат внимателни, да бъдат толерантни и да спазват Закона за движение по пътищата“, призова ст. инсп. Илия Господинов.
Операцията ще продължи до 19 май. Тя се провежда на територията на всички страни-членки на ЕС по линия на ROADPOL.

Нова полицейска операция в Шумен

Шофьори на камиони – глобени заради скорост

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *