Денят на вота в малките населени места - Телевизия Шумен
ИЗБОРИ вот

Ниска избирателна активност отчитат председатели на комисии по селата в региона. В Салманово и Мараш изборният ден протича спокойно.
Теменужка Желева и съпругът й гласуват на всички избори. Искат България да има редовно правителство, което да подобри живота в страната ни.
„Общо взето гласувахме, но не сме доволни! Да си устояват на обещанията, да ни оправят града, да стане по-красив, улиците, много са нещата. Демокрацията мисля, че нещо не ни задоволява“, каза Теменужка Желева.
„Трябва работа, трябва промяна, не може без нищо и само да гласуваме. Хората за това не гласуват, защото няма на кого да разчитат. Младите не гласуват, нямат интерес, не ги интересува нищо. Погледнете улиците… За да сме добре трябва да не можем да излизаме извън България и да сме щастливи, за да не виждаме, защото като излезем Румъния или.. виждаме какво е, така че“, допълни съпругът на Желева.
Без проблеми стартира изборният ден в секционните избирателни комисии в Мараш, Салманово и кв. „Дивдядово“ .
„В нашата секция нормално стартира изборният ден, без някакви сериозни нарушения. По принцип нямаше нарушения. Към момента е сравнително добра активността. Все повече хора започват да гласуват и с машина, но долу-горе е еднакво“, каза Татяна Димитрова – председател на СИК – кв. „Дивдядово“.
„Изборният ден стартира нормално. Нямаме проблеми, избирателите са малко като цяло,  към момента 54 човека гласуваха, няма наплив от хора“, каза Силвия Георгиева – зам.-председател на СИК – с. Мараш.
„Всичко върви добре. Каква е избирателната активност? – Идват да, почти няма, много рядко остава без хора. От както сме отворили има хора, който иска с машина, който иска хартиена бюлетина, гласуват си и повечето и за двете гласуват – и Европейски парламент и народни представители“, каза Мариянка Христова – председател на СИК – с. Салманово.
Според жителите на малките населени места новите депутати ще трябва да работят усилено за да върнат доверието им  към изборния процес.

Шуменските управленци гласуваха

Спокойно започна изборният ден в Шуменска област

184 105 избиратели в Шуменско – с право да определят новите депутати, малко над 162 000 ще гласуват за европарламент

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *