До 40 градуса през юли - Телевизия Шумен

Температури от 19 до около 40 градуса до края на месец юли. Според метеоролозите в средата на месеца ще има повече валежи и условия за гръмотевични бури. Не са изключени и градушки.
До 40 градуса се очаква да достигне максималната температура в Шумен през месец юли. Според шуменските метеоролози се очаква средната месечна температура да бъде около нормата.
„Още през следващите няколко дни, до края на десетдневието се очаква период на горещо и сухо време, с температури между 35-40 градуса за различните райони. Дори по крайбрежието температурите ще бъдат между 28 и 30 градуса, така че настъпва един период на засушаване“, каза Соня Койчева, началник на Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен.
В началото на второто десетдневие обаче, се очакват валежи от дъжд, като метеоролозите не изключват и гръмотевични бури и градушки.
„Макар, че тези явления вече са малко по-рядко като явления, сравнение с предишните месеци. Също заоблачаване и валежи се очакват и в началото на третото десетдневие“, допълни Соня Койчева.
В края на месеца ни очаква отново горещо време. В периода 28-30 юли ще бъдат така наречените горещници, като се очаква температурите отново да достигнат до 40 градуса.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *