Петима кандидати за омбудсман на Шумен - Телевизия Шумен

Петима кандидати в шестата процедура за избор на омбудсман на Шумен. Само двама от тях са нови лица в поредния конкурс, в който Общинският съвет ще се опита да избере обществен посредник след пет неуспешни опита.
Комисията по избор провери документите на желаещите да заемат вакантното вече близо четири години място. Само две от кандидатурите са нови, останалите опитват да спечелят доверието на общинските съветници за пореден път.
„Кандидатите, които са подали документи, са: Таня Атанасова Иванова – Христова, Стоян Йорданов Стоянов, Дияна Симеонова Стефанова, Катя Петрова Шалапатова и Антоанета Николова Карастоянова. Всички са подали в срок“, обяви имената на кандидатите председателят на комисията за избор на обществен посредник Метин Джамбазов.
Таня Христова е на 43 години, бакалавър по журналистика в Софийския университет и магистър по предучилищна и начална педагогика в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Дияна Стефанова е на 48 години, магистър по право, педагог и медиатор. Двете участват в конкурса за обществен посредник за първи път.
„Предлагам временната комисия да вземе решение за допускане до интервю на кандидатите“, обяви на заседанието Метин Джамбазов.
Така започва същинската конкурсна процедура. Предстои да бъде насрочено интервю, на което комисията ще зададе по три еднакви въпроса на кандидатите. Конкурсът трябва да финишира с гласуване от Общинския съвет на тримата най-високо оценени кандидати. За да има Шумен отново омбудсман един от тях трябва да събере две-трети от гласовете на съветниците.

Нова процедура за избор на омбудсман на Шумен

Отново не избраха омбудсман на Шумен

Двама в битка за омбудсман

Нова процедура за омбудсман

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *