Изграждат нов физкултурен салон в НУ „Княз Борис I“ - Телевизия Шумен

Започна строежът на новия физкултурен салон на Начално училище „Княз Борис I“. Изграждането на новата сграда стана възможно, след като учебното заведение беше сред одобрените училища в България по Национална програма на Министерството на образованието и науката.
След повече от 30 години Начално училище „Княз Борис I“ ще има физкултурен салон. Към момента в училището се обучават 270 деца от първи до четвърти клас. Досега учениците са използвали една от класните стаи за провеждането по физическото възпитание и спорт.
„Идеята е след като бъде построен салонът, училището да премине на едносменен режим. Ще има възможност, това е липсващата 12-та стая, за 12-те паралелки, които се обучават в момента“, каза директорът на училището Валерий Георгиев.
Начално училище „Княз Борис I“ е сред одобрените училища в България по Националната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони.
„Физкултурният салон е по Модул 1 – малък физкултурен салон с размери 18 на 12 метра. Планиран е като мултифункционална зала, с трибуна с около 100 места. Ще бъде с подземно ниво за съблекални, бани и тоалетни, и стая за учител“, допълни директорът Валерий Георгиев.
Стойността на проекта, който трябва да бъде завършен през следващата година, е около 1 150 000 лева с ДДС.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *