Две паралелни полицейски акции в Шуменско - Телевизия Шумен

Специализирана полицейска операция по метода на широкообхватен контрол се проведе в с. Струйно.
Съвместните пълни проверки се извършваха на случаен принцип и двустранно на платната за движение. Водачите бяха проверявани за всичко, както за документи, така и за състояние на колата.
„Не само служители на МВР, виждате, че има служители на Агенция „Митници“, от РЗИ, от „Автомобилна администрация“. Целта на този вид операции е максимален брой автомобили да се спират за проверка на случаен принцип, не е задължително да извършват някакъв вид нарушения“, каза главен инспектор Веселин Георгиев, началник на „Пътна полиция“ – Шумен.
Жан Клод е белгийски гражданин и отскоро живее в България. Освен документите за правоспособност и тези на автомобила, беше проверен и за алкохолно съдържание в издишания въздух. Той е един от т. н. иронично „късметлии“. Категорично одобрява този вид контрол и беше категоричен, че не е обезпокоен от проверката.
Още сред първите проверени обаче е открит шофьор на превозно средство, за което няма нужната категория и регистрационните му табели свалени си почиваха в полицейския автомобил. На територията на Шуменска област продължава акцията по линия на ROADPOL за контрол на шофиране след употреба на алкохол и наркотици.
„Употребата на алкохол и наркотици са една от предпоставките за възникване на тежки пътни произшествия, но така или иначе нашите служители, въобще служителите на МВР работят в тази насока изключително усърдно и усилено. В рамките на тази операция, в рамките на 24 часа ще се прави контрол на водачи дали са употребили алкохол или наркотици, не само в големите населени места, но и в малките населени места, по главните пътища“, допълни главен инспектор Веселин Георгиев.
Операцията по линия на ROADPOL продължава една седмица.

Засякоха шестима с алкохол и наркотици при проверки на пътя

Нова полицейска операция в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *