Инспектират пътните ремонти - Телевизия Шумен

Един милион лева са необходимите и одобрени от Народното събрание средства за подмяната на водопровода по бул. „Ришки проход“, за да бъде довършен ремонтът на пътната артерия. Очаква се всеки момент да бъде подписано споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Шумен.
„Може много бързо да се развият нещата, в смисъл, споразумението има възможност и тази седмица да бъде подписано с МРРБ, тъй като ние там сме изрядни, няма какво да чакаме. Веднага фирмата изпълнява цялостния ремонт на водопроводната система и веднага след това реновираме“, заяви кметът на Шумен проф. Христо Христов.
Малко над 13,5 млн. лева от 20-милионния банков заем са изразходвани до момента за рехабилитация на улици и тротоари в града и селата. Качеството на изпълнените ремонти проследиха кметът проф. Христо Христов, заедно със заместника си арх. Николай Симеонов и специалисти от Общината.
„Основните проблеми са при връзката между асфалта и бордюра. Това основно в селата се случва. На фирмата изпълнител е обърнато внимание, така че надявам се сега, когато се разходим тези проблеми да бъдат отстранени“, обясни арх. Симеонов.
Срокът на асфалтирането беше удължен отново с половин година и причината за това е лошото състояние на подземната инфраструктура. За обновяването й се налага търсене на допълнителни средства, а чак след това да се постави планираната пътна настилка.
„Ален мак“, Лозенград“ , „Дедеагач“. Това са улици, които в момента, преди да ги приключим, сме възложили едно обследване на канализацията, за да реагираме своевременно“, поясни заместник-кметът по строителство и екология арх. Николай Симеонов.
Улица „Университетска е най-проблемна, защото още е в гаранционен срок. В общинската администрация скоро пристигнал представител на фирмата-изпълнител на проекта, заради който улицата пропада. Съставен е протокол и тече подготовка за предявяване на претенции.

Удължиха срока за ремонт на улиците в Шумен

Кметът иска ново отлагане на заема за улиците

Преполовиха уличните ремонти със заема

Започнаха мащабните ремонти на улици

Подписаха договора за 20-милионния заем за ремонт на уличната мрежа

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *