Започнаха мащабните ремонти на улици - Телевизия Шумен

Започнаха ремонтите на улици в Шумен и селата с изтегления 20-милионен заем. В момента се работи по 4 улици в района на басейна.
Дългоочакваните ремонти на улиците с големия заем от 20 милиона лева, който община Шумен изтегли миналата година, вече започнаха. В момента цялостно се обновяват улиците „Неофит Рилски”, “Свети Иван Рилски”, “Шуменска комуна”, и “Цветан Зангов“. Сред основните проблеми на строителите се оказват водопроводите.
„И въпреки че са ни казали, че е подменена, отдолу цялата тяхна инфраструктура се оказва, че има още много неща или пък от старата мрежа са останали и не е прекъсната, а в нея също тече вода и това създава изключително много проблеми при реализацията на този проект“, каза Любомир Христов – кмет на община Шумен.
Подмяна на водопровода бави асфалтирането по улица “Иван Рилски”.

 

„В същото време кабели, които не бяха предвидени, трябва да се пускат по тротоарите и се наложи преправяне на бордюрни линии, които вече са наредени. Аналогична ситуация имаме и по “Цветан Зангов” с газта, така че жителите на град Шумен трябва да се въоръжат с търпение. В края на краищата нещо, което се изгради трябва да се направи веднъж и след това да може да служи на нашите данъкоплатци“, каза инж. Асен Тодоров – АМ “Черно море”.
Вече текат ремонтите и по селата от общината, като в момента приключват дейностите в Панайот Волов и започват тези в Белокопитово.

Започват уличните ремонти

Ремонтираха 20 улици в Шумен

Подписаха договора за 20-милионния заем за ремонт на уличната мрежа

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *