Изработват Областна стратегия за туризма - Телевизия Шумен
Със звук и светлина честваме 40 години “Създатели на българската държава”

Започва работата по изработването на Областна стратегия за туризма. Решението беше взето на заседание на Постоянната комисия по туризъм.
Създаване на цялостна регионална стратегия за туризма е сред приоритетите на община Шумен през тази година. Това стана ясно на заседание на постоянната комисия по туризъм.
”Смятаме, че като цяло регионът на област Шумен носи достатъчно възможности за развитие на туризма и не е редно да се делим на общини”, каза Николай Колев – зам.-кмет “Икономическо развитие”.
Вече са проведени и срещи относно възможностите за разработване на общ интегриран проект за развитие на културно-историческото наследство в област Шумен.
”Ще направим един проект, в който да включим не само тези НИАР-и, четирите, но и останалите общини в област Шумен. Тук имам забележки, скоро говорих с кмета на Хитрино и го питах за туристическите забележителности и той обеща да намери. За това сме извикали и археолози. Не искам да остава Венец, Никола Козлево, Каолиново. Трябва навсякъде да се намерят забележителности и да направим един голям проект по тези териториални интегрирани и да включим и вашите общини”, каза проф. Добромир Добрев – областен управител на Шумен.
По време на срещата беше взето решение да се създаде Областна стратегия за туризма. В изготвянето й участват представители на общините, на ШУ „Епископ Константин Преславски“ и експерти в сферата на туризма.

Премиерът и областният управител обсъдиха перспективите за развитие на културно-историческия туризъм в Шуменски регион

Ученици и експерти проучиха възможностите за туризъм на ПП „Шуменско плато“

Две от годишните награди за туризъм идват в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *