Зам.-министърът на икономиката в Шумен - Телевизия Шумен
Зам.-министърът на икономиката Ивайло Шотев

Зам.-министърът на икономиката Ивайло Шотев се срещна с представители на шуменския бизнес. Той пристигна по покана на кмета проф. Христо Христов. Зам.-министърът участва в среща, на която бяха набелязани мерки за подобряване на взаимодействието между Община Шумен и местния бизнес.
Приоритетна цел за кметското ръководство е подобряване на бизнес средата и условията за икономическо развитие в община Шумен.
”Ако ние искаме да постигнем тези набелязани социални мерки в Програмата  за управление, ние няма как да не стъпим на вас, бизнеса, които на практика осигурявате работните места. Ако в действителност искаме общината да се развива и просперира, трябва да работим ръка за ръка. От нас, представителите на Община Шумен, имате пълна подкрепа”, каза проф. Христо Христов – кмет на община Шумен.
Според зам.-министъра на икономиката, правителството усилено работи, за да даде стабилност за бизнеса.
”Това, което прави впечатление е, че индустрията продължава да процъфтява тук. Също искам и от вас да чуя какви са предизвикателствата пред вас, какви са проблемите и да видим в наше лице ние по какъв начин бихме могли да ви съдействаме в тази посока също”, каза Ивайло Шотев – зам.-министър на икономиката.
Зам.-кметът по икономическо развитие Николай Колев представи приоритетите и целите, които през мандата общинското ръководство ще се стреми да постигне. Сред тях са повишаване на доходите, електронна община, добра бизнес среда.
”Работейки заедно да решаваме проблемите и да правим така, че община Шумен да има една развита, добре представяща се на национално и на световно ниво икономика. Това, което искаме да направим, е нещо като бизнес форум “Открий Шумен”, за да може общината да се позиционира като добра бизнес дестинация”, каза Николай Колев – зам.-кмет по икономическо развитие .
Разговорът с бизнеса продължи без присъствието на медии.

Областният управител се срещна със заместник-министъра на икономиката

Среща с представители на бизнеса от региона

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *