Дадоха залата за щанги за образование - Телевизия Шумен
Дадоха залата за щанги за образование

Залата по вдигане на тежести ще бъде предоставена на Средно училище „Йоан Екзарх Български“. Решение за това взеха общинските съветници по време на днешната месечна сесия.
С 35 гласа за, Общинския съвет реши да предостави залата по вдигане на тежести на СУ „Йоан Екзарх Български“. В сесийна зала темата предизвика сериозен дебат, а в залата присъстваха както директорът на училището Валентина Тодорова, така и треньорът, олимпийски шампион и Почетен гражданин на Шумен Иван Иванов.
„Винаги съм бил „за“ образованието и днес ще застана зад него. Но казусът, който трябва да се реши, не искам да бъде само едно голо обещание, аз съм „за“ залата да бъде предоставена на г-жа Тодорова ,в частност директор на училището, но насреща искам зала, адекватна на тази, която е в момента“, каза Иван Иванов – треньор на националния отбор по вдигане на тежести.
От училището заявиха, че залата е необходима, за да се обособят нови класни стаи, съобразно обезпечаване на задължението за организиране на едносменен режим на обучение.
„Днес в нашето училище се обучават 35 паралелки, съвсем доброволно редуцирахме приема си с 12 паралелки. Учениците ни са редуцирани с 333“, каза Валентина Тодорова – директор на СУ „Йоан Екзарх Български“.
Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви, че в едноседмичен срок ще се вземе решение кое точно помещение да се преотстъпи на клуба по вдигане на тежести, за да може той да развива дейност и да не губи лиценз.

Обсъждат бъдещето на залата по щанги

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *