Проверяват пешеходните пътеки - Телевизия Шумен

Проверяват пешеходните пътеки в Шумен. До момента проверките са показали, че голяма част от пътеките са с изтрита маркировка и липсват надписите “Погледни”.
108 са проверените към момента пешеходни пътеки. От тях 83 са тип “Зебра” и 25 в районите на светофарните уредби. Темата беше дискутирана на заседание на Областната комисия по транспорт.
“Това, което прави впечатление е, че голяма част от пешеходните пътеки на територията на града са с изтрита маркировка, въпреки че, както всички знаем, миналата година беше направено освежаване, но вследствие на атмосферните условия, на експлоатацията на пътната мрежа същите вече са изтрити”, обобщи за състоянието на маркировката на зоните за пресичане инспектор Мирослав Миронов от “Пътна полиция”
Голяма част от пешеходните пътеки тип “Зебра” не са сигнализирани с достатъчно пътни знаци. През август тази година влиза в сила новата Наредба за сигнализация на пътищата с пътни знаци.
“Там е упоменато по какъв начин трябва да са направени пешеходните пътеки. Единият елемент е с дублаж на знаците в определена посока. И в ляво, и в дясно трябва да има знак Д17, който е “пешеходна пътека” и трябва да бъде на самата пешеходна пътека”, заяви комисар Румен Симеонов, началник на отдел “Охранителна полиция” към ОД на МВР – Шумен.
От полицията призоваха общините да засилят контрола над строителите по изпълнението на хоризонталната и вертикалната маркировки.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *