Отново скандал заради Онкоцентъра - Телевизия Шумен

Скандално заседание на постоянната комисия по здравеопазване към шуменския Общински съвет. Причината е поредното разглеждане на конфликтния въпрос с освобождаването на досегашния и обявяване на конкурсна процедура за избор на нов управител на Комплексния онкологичен център.
Дебатът в здравна комисия се разрази след въпроса имат ли право съветници, които работят в Комплексния онкологичен център да вземат участие в гласуването за освобождаване на досегашния управител и нова конкурсна процедура.
„Добре, айде да обясня като за 4-годишния ми син“, каза общинският съветник Юлия Неделчева.
„Стига ни обиждахте с 4-годишни, моля ви се, моля ви се!“, призова Катя Кайрякова.
„Не могат да ме наричат 4-годишен непрекъснато. Приятна комисия, колеги!“, каза Валентин Петров.
„Ами, извинявайте, точка 11 става дума директно за уволнение на управителя“, изтъкна Юлия Неделчева.
„Искам да ти кажа, че съм 65-годишен, а не 4-годишен и съм пред пенсия. Ако акълът ми е на 4-годишен, съжалявам, че съм дошъл тук!“, заяви Валентин Петров.
„Д-р Петров, успокойте се“, призова го Катя Кайрякова.
„Просто, предупредих ви в началото да няма повече обиди, да се държим възпитано и колегиално един към друг. Какво ви пречи! Говорете каквото искате, но се дръжте добре. Аз много отдавна съм минал 4-годишната възраст!“, подчерта Валентин Петров.
По точката, свързана с освобождението на сегашния управител на КОЦ – Шумен не беше взето решение, тъй като четирима представители от комисията не гласуваха, двама гласуваха за и един против.
„Според нас, ние в момента сме в нарушение. Никой няма право с едно решение да наруши закона. Наредбата е нормативен акт, казах общо закон, нямах общо конкретно какво. Нарушаваме нормативен акт, според нас и за това предлагаме и пак казвам, вие сте в правото си да изберете, ако желаете същия управител, който е в момента. Ние не казваме сменете го, не приемайте предложението да смените настоящия управител, ние предлагаме да влезем в законодателната рамка, да влезем в рамките на закона“, каза Христо Павлов – секретар на община Шумен.
Въпреки различията си обаче, членовете на комисията гласуваха да бъде проведен конкурс за избор на нов управител на Комплексен онкологичен център – Шумен. Двете точки ще бъдат разгледани на предстоящата сесия в края на месец май.

Въпросът с управител на КОЦ остава без решение

Д-р Караниколов може да поеме Онкоцентъра

Нов временно изпълняващ шеф на Онкоцентъра

Скандал заради конкурса за шеф на Онкоцентъра

Конкурсът за управител на Онкоцентъра се отлага

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.One thought on “Отново скандал заради Онкоцентъра”
  1. Причината за тези скандали е една: Управителят – д-р Арнаудов е с изтекъл мандат от една година. Той се е вкопчил в тази позиция и с цената на всички непочтени средства съботира провеждането на конкурс. Кметът е запознат с обстоятелствата и се опитва да отстрани със законни средства човечеца, който се възползва от неуредиците в законодателството. Публична тайна е че д-р Арнаудов е отказал да обяви доходите си като управител. Разследван е за конфликт на интереси за това, че е назначил съпругата си / пенсионерка/ след като й е изплатил полагящите и се 6 заплати и сина си в лечебното заведение, което ръководи, но до сега не е оповестен резултата от проверката. В отделението, което косвено ръководи чрез сина си, се извършват неонкологични операции в съотношение 3:1 към онкологични, в нарушение на разрешението за дейност по чл 26.б от ЗЛЗ, същия по който д-р Арнаудов настоява да бъде обявен конкурса за управител. В отделението по онкологична хирургия в момента не работи нито един лекар със специалност или квалификация по онкология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *