Награда „Златен век“ за Деян Ефтимов - Телевизия Шумен
Награда „Златен век“ за Деян Ефтимов

Националната награда „Златен век“ получи художникът Деян Ефтимов. Наградата се дава за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и идентичност и беше връчена от служебния министър на културата Найден Тодоров.
С награда „Златен век“, печат на цар Симеон Велики – сребърен и грамота беше отличен директорът на Градска галерия „Елена Карамихайлова“ Деян Ефтимов. Призът бе връчен в навечерието на 24 май , а  повод е приносът на шуменския художник в утвърждаването на националната култура и идентичност.
„Аз съм доволен от тази награда, в смисъл, че изживяването, което беше там, с толкова много интелигентни хора, беше много приятно. Освен това тази награда е и за хората, които са около нас. Винаги са ми помагали моите колеги. Тази награда е и за Шумен“, каза Деян Ефтимов.
Усилията на Деян Ефтимов като директор на Градската галерия през последните десетилетия бяха насочени към това да се обособи още една сграда към галерията, в която да бъде разположена постоянна експозиция от класически творби. През миналата година беше извършена голяма част от ремонта на комплекс „Елеонора“.
„Остава да се довърши задният двор и една ъглова зала на първия етаж, която доскоро беше частна собственост, но вече е откупена от общината. Остава да се ремонтира и да се приобщи към комплекса“, каза още Деян Ефтимов.
Фондът на Художествената галерия съхранява повече от 2000 произведения на изкуството, от които 300 ще бъдат изложени в новото арт пространство на Шумен.

„Сава Академия“ връчи годишните си награди

Откриват комплекс “Елеонора”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *