Нови екопроекти в Смядово - Телевизия Шумен

Два проекта ще бъдат реализирани в Смядово със средства по кампанията „За Чиста околна среда“. Дейностите ще се финансират с близо 30 хиляди лева.
Изграждане на зона за отдих в едно от големите междублокови пространства в Смядово предвижда спеченият от Общината проект, който ще се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към екоминистерството.
„Проектите на ПУДООС са едни много малки проекти, но много хубави за гражданите. Тази година спечелихме два проекта, единият – от Общината, другият – от детската градина в Смядово. Проектът на Община Смядово предвижда един кът за отдих, който е бил стара детска площадка, но не се използва в момента, а наоколо има доста блокове. Просто ще я направим малко по-интересна и по нова“, каза кметът на Смядово Иванка Петрова
Създаване на екологични навици и здравословен начин на живот от ранна детска възраст са основните цели на проекта „Дворът – любимо място за игри“, спечелен от Детска градина „Маргаритка“. В дворното пространство на детското заведение ще бъдат изградени цветни лехи, алея на здравето с билки и поправки и еко стая на открито, а в групите ще се провеждат тематични творчески занимания.

Солна стая в детската градина в Смядово

Деца се включиха в инициативите за Седмицата на гората в Смядово

Санират нови пет блока в Смядово

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *