Забавления и атракции за Деня на детето в Шумен - Телевизия Шумен

Богата палитра от инициативи – състезания, арт ателиета, творчески работилници и забавни игри ще радват децата на Шумен в празничния 1 юни, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
От 8:50 часа в събота в Градската градина стартира турнир по футбол за ученици от I- IV клас. Организатори на състезанието са Община Шумен и ЦПЛР – УСШ „Хан Крум“.
От 10:00 часа, отново в Градската градина, са планирани състезания по шахмат, слалом с велосипеди, ролери, тротинетки, дартс и арт работилница.
В 10:00 часа ще бъде открит атрактивен „Панаир на науките, технологиите и изкуствата“. Отново в 10:00 часа, в парка до административната сграда на Община Шумен са организирани творчески ателиета съвместно с ЦПЛР- ОДК „Анастас Стоянов“, Общински младежки дом и Дирекция на Природен парк „Шуменско плато“.
В празничния 1 юни най-малките жители и гости на града, както и техните близки, ще могат да се докоснат до традициите и уменията на старите майстори в „Селище на занаятите“, което ще бъде разположено в пространството от „Руски паметник“ до Цветния пазар.
В изложбената зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ от 10:00 часа посетителите – малки и големи, ще могат да разгледат аудиовизуална инсталация.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *