Обществени обсъждания за инвестиции в Шуменско - Телевизия Шумен

Общински информационен център – Шумен започва обществени обсъждания за вече одобрени концепции за интегрирани териториални инвестиции, които могат да бъдат реализирани в рамките на настоящия програмен период, на територията на област Шумен. Общо шест са концепциите, пет от които са разработени в партньорство между общини и организации, а една е на Община Шумен. Реализацията ще се случи по програмите „ Развитие на регионите“ и „Околна среда“. Обсъжданията на концепциите започват от 29 февруари в офиса на Областен информационен център.
”Трите концепции, по които община Шумен ще кандидатства, са за създаване на съвременен туристически продукт, където участваме заедно с община Каспичан, създаване, внедряване на технологични решения за създаване на интелигентна градска среда и решения за намаляване на вторичното запрашване или така наречените кални петна, които са свързани с допълнително озеленяване на градската среда, с цел намаляване на запрашването и фините прахови частици”, каза Николай Колев – зам.-кмет на Община Шумен.
”Искам да поставим началото на обществените обсъждания, на публичните обсъждания на одобрените концепции, тъй като ние, експертите от Областните информационни центрове, участваме в разширения експертен състав към регионалните съвети за развитие и сме част от оценката на тези концепции. Преминавайки през етапа на административно съответствие и допустимост, концепциите трябва да бъдат представени пред широката общественост и съответно те да получат своите одобрения, препоръки и възражения, и така нататък. Които ние ще имаме ангажимента, в последствие да обобщим, анализираме и да подготвим доклад към министерство на регионалното развитие и благоустройство и това ще бъда част от последващата оценка на тези концепции”, каза Ирена Стефанова – ОИЦ-Шумен.

График с локации за обществени обсъждания

Близо 175 млн. лв. по европроекти с помощта на ОИЦ-Шумен

ОИЦ-Шумен продължава още 6 години

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *