Общинският съвет заседава на 26 януари - Телевизия Шумен

Общинският съвет в Шумен ще заседава на 26 януари в сесийната зала на общината. Като първа точка влиза питането на общинския съветник Даниела Русева за проектната готовност на общинската администрация за кандидатстване за финансиране по европейски програми.
„Има много интересни проекти сега с 212,5 млн. лв. за индустриални паркове. Знаете, че в Шумен направихме нещо и, за което ни се възхищава цяла България а именно публичното-частно партньорства за индустриалния парк в Шумен.17 са такива зони в държавата, вероятно тези 212 млн. лв. ще бъдат получени от около 5 зони. Аз мисля, че нашата индустриална зона има много голям шанс да получи част от тези пари“, каза Даниела Русева, общински съветник.
Общинските съветници отново ще трябва да решават дали ще се проведе пореден референдум в с. Мадара, тъй като отложиха този въпрос на предходното си заседание.
„Аз моето мнение ще го изрека и там и мога да го повторя и тук. Разходите за този референдум трябва да ги плати кметът на Мадара. За предния референдум той постигна 178 подкрепящи го. И той всеки път може да си иска референдуми и всеки път да го подкрепят 178 мадарци от многократно повече, които не го подкрепят“, каза Красимир Костов, общински съветник.
Дневният ред на първата сесия за годината ще включва 24 точки, реши Консултативният съвет.

Две точки на извънредната сесия на 1 декември

Ново искане за референдум в Мадара

Индустриалният парк обявен за стратегически

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *