Първи футболен турнир за „Купата на кмета“ - Телевизия Шумен
купата на кмета

Ученици от II ОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха първия турнир по футбол за Купата на кмета на Община Шумен. Срещите се проведоха на игрището в Градската градина и бяха организирани от Община Шумен и УСШ „Хан Крум“.
7 училищни отбора взеха участие в първия първият турнир по футбол за Купата на кмета на Шумен.
Най-добрият отбор беше този на II ОУ „Д-р Петър Берон. За голмайстор беше избран Илвен Атанасов от училището победител. Младият футболист успя да реализира 10 гола по време на турнира.
„Тренирам от 10 години във „Волов“ – Шумен. За мен футболът е всичко – начин на живот. Какви са ти амбициите и ще тренираш ли и за напред? –Да, смятам да стигна до върха и да успея“, каза Илвен Атанасов.
Призът най-добър вратар получи Моксин Сали от СУ „Панайот Волов“.
„Горе-долу от 4 години тренирам футбол. Футболът ми доставя удоволствие и ме радва. Ще продължа да играя и да стана добър вратар“, каза Моксин Сали.
Кметът на Шумен проф. Христо Христов връчи на малките футболисти купи, грамоти и медали.
„Искрено се надявам да сте доволни и разбира се, ако това се превърне в една традиция на спортните мероприятия в нашия град, ще бъде добра инициатива“, каза проф. Христо Христов.
Утре турнирът по футбол за „Купата на кмета“ продължава с надпреварата на тимове от детските градини. Домакин ще е ДГ „Космонавт“, а мачове ще играят осем отбора.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *