Къщичка за книги в Нови пазар - Телевизия Шумен
къщичка за книги нови пазар

Първата къщичка за книги в Нови пазар е вече поставена. Тя се намира точно срещу сградата на общината и вече радва своите читатели. Шест годишната Илина Кръстева е първият посетител, който си взе „Зайчето Питър“ от новата къщичка за книжки в община Нови пазар.
Новата придобивка е съвместна идея на община Нови пазар и местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица.
„Искаме да напомним, на хората колко е важно да четат книги в такава ера където технологиите са доста напреднали и всеки втори използва телефони и  вече като цяло книгите са позабравен метод за информиране. Надявам се нашите съграждани да оценят тази инициатива и да се включат в нея.“, каза зам.-кметът на община Нови пазар, Аян Мехмедов.
„Аз лично поставих първите книжки и залагам на приказки, защото възпитанието и примерът е много важен от най-ранна детска възраст, а приказката се чете докато човек е жив и поуката винаги е там.“, допълни още Надя Събева.
Община Нови пазар предвижда да бъдат поставени още няколко такива къщички в града, за да може да събудят интереса на гражданите към четенето.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *