Подземна улица в района на централна поща - Телевизия Шумен
център поща търговски дом недостроен

Увеличават скоростта по пътя Шумен – „Дивдядово“ до 70 км./час. Това предвижда една от промените в организацията на движение в града. Тя трябва да влезе в сила с новия Генерален план, които в момента е на етап обществено обсъждане и цели да реши натрупаните с годините транспортни проблеми.
Въвеждане на еднопосочно движение по редица улици, велосипедни алеи, които преминават по протежение на целия град, оптимизация на градския транспорт. Това са само част от промените, залегнали в проекта за нов Генерален план за организация на движението. Целта е да се отговори на увеличения в пъти автомобилен трафик, да бъде осигурена достъпност и безопасност. Обмисля се и създаване на места за паркиране в центъра на града.
„Където, дублирайки подземните нива, в централна градска зона в района на Пощата, там Община Шумен има собственост на паркоместа в подземните нива. Една такава улица, освен че би осигурила проводимост в тази доста, да се изразя непрофесионално, затлачена зона по отношение на движението, ще осигури възможност и в сърцето на центъра за паркиране. Което ще повиши и интереса към зоната и ще съживи целия район“, каза арх. Николай Симеонов – зам.-кмет по строителство и екология.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *