Почти двоен ръст на заразените в област Шумен за седмица - Телевизия Шумен

110 са новите регистрирани случаи на COVID-19 в област Шумен в рамките на три дни – от 22 до 24 октомври, сочат данните на РЗИ – Шумен. С новодиагностицираните, лицата с потвърден положителен резултат за коронавирус на седмична база са 402, като за предходната седмица (11-17 октомври) заразените са били 247 заразени. Наблюдава се значителен ръст
на новите случаи и в област Шумен – с 155 души за една седмица. Справката на здравната инспекция очертава тенденция за спад на възрастовата граница на засегнатите от вируса. За предходните три дни най-много са новозаразените на възраст между 40 и 49 години – 34 души.
От 22 до 24 октомври в шуменската болница са приети 46 пациенти с потвърден положителен тест, а изписаните са 23. Към днешна дата са хоспитализирани 159 пациенти, от които един – в интензивно отделение. В болницата в Нови пазар, част от структурата на МБАЛ – Шумен, към момента се лекуват 22 пациенти. През почивните дни на миналата седмица битката с болестта са загубили 8 души. От РЗИ – Шумен изказват съболезнования на семействата и близките на починалите.

„Зелени коридори“ за ваксиниране и тази седмица

Пик на починалите в Шумен

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *