Полицаи и пожарникари спасиха 47-годишна жена - Телевизия Шумен

Скалният венец до Дивдядовските скали е опасно място, казват спасителите от шуменската пожарна и полицията, участвали в акцията по изваждането на 47-годишната шуменка, пропаднала на опасно място над пропастта. В първите минути на действията най-важно, но и трудно, било локализирането на пострадалата.
„Постоянно имахме комуникация с жената, тя беше подготвена, имаше батерия допълнителна, прати ни координати, също осъществихме видеовръзка и започнахме издирването“, обясни инсп. Иван Табаков – РСПБЗН – Шумен.
„Ако нямаше средства за комуникация, щеше да е изключително трудно да се открие жената“, каза мл. експ. Румен Ненов – РСПБЗН – Шумен.
Спецполицаите от тактическото звено в Шумен намират точното местонахождение на пострадалата 47-годишна жена. Установили, че тя е в безпомощно състояние, захваната за храст на метри от пропастта и в реална опасност за живота си. Спасителите не губят време.
„Жената се беше хлъзнала на около 15 метра надолу и два метра преди ръба и да се случи най-лошото. Теренът наистина е много труден, храсти, бодли. В момента, в който я намерихме, започнахме веднага да изграждаме центъра за спускане към нея, докато аз се приготвям, колегата ми беше подготвил центъра, пуснах се до нея и от там нататък вече нещата тръгнаха по-спокойно“, разказа спасителя на жената.
„Елементът, който са използвали, е част от подготовката, разбира се, не е специализирано за спасяване на хора, но в случая може да се приложи напълно. Щастлив съм, че и двамата ми инспектори, които са мотора на учебно-тренировъчния процес, участваха в тази спасителна операция“, каза Пламен Замбев – Сектор „Специални тактически действия“.
Въпреки силния шок, в който била, 47-годишната жена успяла да благодари на спасителите си за успешния край на операцията.

Спасителна акция за пострадала жена на Дивдядовските скали

Наградиха шуменски спасител

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *