Ръст на респираторните заболявания - Телевизия Шумен

Бум на респираторните заболявания в Шумен. Детско отделение към шуменската болница е пълно, а лекарите работят при голямо натоварване.
Майка на двегодишното момиченце от Търговище решила да потърси лечение в шуменското Детско отделение и сега с помощта на медиците се борят с протичащото вирусно заболяване. “Притеснявам се, от три дни не яде нищо, надявам се че тук ще е по-добре”, каза Севил Ренова.
В отделението има само около 30 легла, които са заето на максимум, а наплива от пациенти е непрестанен. Ситуацията е усложнена заради повишената заболеваемост от грип и респираторни инфекции.
“Родителите не бива да тръгват веднага след повишаване на температурата към детските отделения, към Спешното отделение по две причини – първо, че там се смесват с още много чакащи и си разменят вирусите и бактериални инфекции и другото, което е – натоварват изключително много персонала, работещ в отделението. Това ни е молбата, вдигнат ли децата температури, има достатъчно лекарства за температура, ако не са спешни да не тръгват към отделенията, ако има проблем – разбира се с удоволствие ще им помогнем”, обобщи ситуацията д-р Елеонора Петрова от „Детско отделение“ в МБАЛ-Шумен.
Освен Детско, много натоварено е и Спешното отделение към шуменската болница, откъдето ежедневно преминават огромен брой пациенти.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *