Спортен празник в университета - Телевизия Шумен
Спортен празник в университета

Студенти и преподаватели отбелязаха Деня на спорта. Пред Ректората шуменски възпитаници демонстрираха умения по бойни изкуства, танци и аеробика, футбол, волейбол на открито и други.
Исмаил Исмаилов е първокурсник в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Мечтата му е да стане учител по физическо, за да вдъхновява младите хора към спорта.
„Това е много хубава професия, занимаваш се с деца, а пък аз обичам да се занимавам с деца и е много интересно като цяло, има много спорт, учим различни работи. Какво дава спортът на децата? – Уважение, възпитание, трудолюбивост и куп такива други качества, които трябва да притежава един млад човек.  А какви други качества трябва да притежава успешният учител по физическо, за да събуди желанието за спорт у децата? – Ами, най-вече търпение, знания и да умее да работи с деца“, каза Исмаил Исмаилов.
Спортната проява пред Ректората е традиционна и в нея участие взеха както студенти, така и преподаватели.
„Днешният спортен празник е посветен първо на 40-годишнината на Педагогическия факултет, но това е традиционен спортен празник на университета, който провеждаме всяка година в чест на патронния ни празник. Посветен е на здравето, на спорта, който знаете, че дисциплинира и така поддържаме тези ценности у студентите“, каза проф. Наталия Витанова – ректор на ШУ „Епископ Константин Преславски“.
Сред най-атрактивните демонстрации бяха тези по бойни изкуства.

Забавни състезания за Деня на спорта

Определиха състава на Консултативния съвет по спорта

Обновяват спортните бази във Велики Преслав

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *