Среща за нарушенията на обществения ред - Телевизия Шумен
община Смядово

Среща в Смядово обсъди проблемите на обществения ред в града и подписката на Политическа партия „Възраждане“ за изселване на заселили се през последните години жители на котленското село Градец. Събирането е по инициатива на граждани и в него участва кметът на общината Иванка Петрова.
Среща на кмета на община Смядово Иванка Петрова с граждани обсъди проблемите на обществения ред в града и мерките за недопускане на неговото нарушаване. Повод е подписка на ПП „Възраждане“, в която се иска изселване на няколко ромски семейства от Градец, които според организаторите системно нарушават спокойствието на гражданите и предизвикват скандали.
„Това, което наистина дразни хората, вие го виждате. Много от вас работят. Сутрин тръгват, вечер се връщат облъскани, знам каква ви е работата! Но има и зрънца от вас, които създават проблеми и така ви лепват общ етикет на всички катарджии, които сте в Смядово“, каза Иванка Петрова, кмет на община Смядово.
Основните проблеми, с които се сблъскват гражданите, са силната музика, оставените да се движат свободно коне, които създават опасност за движението и събиранията в центъра на Смядово, в които се употребява алкохол. От общината заявиха, че срещу всеки от тези проблеми ще бъдат взети конкретни административни мерки.
„Нас ни интересува лично това. За реда това, което се каза, ние ще си го спазваме. Всеки е гражданин, всеки знае законите. Тук няма неграмотни, всички са грамотни. Искаме да имаме единство и правост. Да вървим спокойно и да нямаме проблеми“, каза Васил Шопов, жител на Смядово.
На събранието беше взето решение всеки от трите рода от Градец да излъчи по един отговорник, който да следи за спазването на реда и с когото пряко да контактува кметът на Смядово.

Полицията се срещна с кмета на Смядово

Подписка на ПП „Възраждане“ в Смядово

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *