Започва пръскането срещу кърлежи - Телевизия Шумен

Обработката на тревните площи в Шумен срещу кърлежи стартира от 28 април, неделя, и ще се започне от входа и алеите на парк „Кьошковете“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Планирано е при подходящи метеорологични условия пръскането да се извърши в интервала от 22.00 часа на 28 април до 10.00 часа на 29 април, както и от 22.00 часа на 29 април до 10.00 часа на 30 април.

Дезакаризацията на тревните площи ще се извършва с препарат „АЙКЪН-10 КС“. Последователно ще бъдат третирани районите на Природния парк „Шуменско плато“ около Стария град, заслоните, поляните край Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“, от площадката на парапланеристите до заведението „Чупката“ и надолу до главния път. Ще бъдат обработени също и стъпалата към паметника. Дезакаризацията в града ще продължи поетапно в детските заведения, социалните домове, централните части на града и кварталите.

На 29 април в интервала от 22.00 часа до 6.00 часа на 30 април ще започне обработването на кестеновите дървета срещу кестенов хоботник. Препаратът, с който ще се обработват дърветата, е „КОРАГЕН -20 СК“.

Ще бъдат поставени обозначителни табели на третираните тревни площи. На тях ще бъдат посочени датата на обработка и карантинният период, който е 24 часа.

 

Продължава косенето на тревните площи в Шумен

Косят тревните площи в Шумен

Сезонът на кърлежите – как да се пазим

Топлото време активира кърлежите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *