Стартира традиционната акция „Да пазим децата на пътя!“ - Телевизия Шумен

Традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ е в ход до края на август. В Областната дирекция на МВР – Шумен е създадена организация за специализирани полицейски операции, насочени към пешеходци, велосипедисти и водачи на тротинетки, както и за ползването на детски обезопасителни системи, колани и предпазни каски. Началникът на сектор „Пътна полиция“ се обърна с призив специално към децата.
„Да избягват да излизат на платното за движение, да не играят на улиците всякакви игри, защото в момента обстановката е изключително натоварена откъм паркирани автомобили, откъм движение, и улицата вече не е място за игра. Не е място за каране на велосипед и за каране на тротинетки, особено за децата. Затова, да играят по възможност, където има детски площадки, в дворовете на училищата, там е безопасно“, припомни важни правила за пътната безопасност главен инспектор Веселин Георгиев.
До септември в област Шумен ще се проведе и традиционната акция „Безопасно лято“. Тогава на прицел ще бъдат водачите. Ще се следи за алкохол и наркотици зад волана, както и за превишена скорост.
„Хубаво е времето, всички планират да ходят на почивки – по планина, на море, което обаче не трябва да отпуска и децата, и техните родители. Отделно искам да направя една забележка и към водачите, които имат деца – да следят техните деца да са на безопасни задни седалки и да си поставят коланите. Да дават личен пример и на тях, и на останалите участници в движението, и да не бързат толкова много. Защото понякога, който бърза – не стига“, обърна се към участниците в движението главен инспектор Веселин Георгиев.
От началото на тази година до края на месец май са регистрирани 39 пътно-транспортни произшествия, в които е ранено едно дете. Пострадали са и 47 възрастни, а загиналите са двама души.

Деца с послания към шофьорите

Урок по пътна безопасност в детската градина

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *