Тревите в града - окосени до края на май - Телевизия Шумен

До края на месец май ще бъдат окосени всички тревни площи на територията на града. Това заяви за Телевизия Шумен директорът на Общинско предприятие “Паркове и обредна дейност” Златин Кайряков.
Косенето на тревните площи в града се извършва по график, като приоритетни са централните части, особено в сезона на празниците на града и абитуриентите, обясни Златин Кайряков. Според него тази година ситуацията е сложна не само
заради обилните валежи от дъжд.“Проблемът е, че освен косенето, което ни е основна дейност, в момента се мъчим да огряваме на много фронтове, така да се каже. Виждате, река Енчова, която е покрита, в момента ние я озеленяваме. Там са няколко хиляди храста, които са отвън, откъм булеварда. Знаете, че навсякъде в момента тече асфалтиране по улиците. Преди да премине преасфалтирането трябва да преминем ние, за да освободим трасе на машините. Има места за премахване на дървета, там където се възстановяват. Гробищният парк. По-следващата седмица е Задушница и там трябва да е окосено. На много фронтове сме в момента. Зацветяването започна също. Не се оплаквам, но е тежко. Пряко с косенето и озеленяването се занимават около 40 човека, малко по-малко”, посочи Златин Кайряков.
В Шумен тревните площи са около 1 200 декара.

Косят тревните площи в града по график

Започва зацветяването на Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

One thought on “Тревите в града – окосени до края на май”
  1. Въобще не е окосено, нека да се види на Гривица, на ул. червена стена 22 тревата е там вече е змиярник. Браво на кмета и на хората отговорни за тревните площи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *