Три пожара гасят горски и огнеборци - Телевизия Шумен

Три пожара гасят горски и огнеборци на територията на СИДП в момента. В ДЛС-Паламара огънят е тръгнал от ожъната и запалена нива, на която е имало останала слама.Пожарът  е обхванал широколистна гора в землището на село Единаковци, община Хитрино. На терен са пожарникари, горски и хора от кметството. Благодарение на бързата реакция им пожарът вече е овладян.  Засегната е площ от 10-15 декара по периферията на гората.

Второто запалване е в ДГС-Смядово и пожарът в широколистната гората край село Черни връх отново е след запалване на стърнища и слама. На място, освен служители на пожарната, са и два екипа на местното стопанство и ДГС-Шумен. Горските от ДГС-Преслав имат готовност да се включат в овладяването на пожара.

Третият пожар е на територията на ДЛС-Балчик, низов е и гори широколистна гора в землището на село Видно, община Каварна. Огънят е тръгнал от населеното място, прехвърлил е дере и е навлязъл в гората. Два екипа на ловното стопанство и местните огнеборци се борят със стихията.

За пореден път ръководството на СИДП призовава да не се палят стърнища и сухи треви и да се спазват всички мерки, за да бъдат опазени горите от пожари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *