В жегата без вода - Телевизия Шумен
В жегата без вода авария зиено

Без вода в жегата заради серия от аварии. Това се случва на хората, работещи във фирмите в района на ЗИЕНО в Шумен вече повече от десет дни. След като миналия четвъртък повредата, която спря водоподаването за три дни беше отстранена, още на следващия ден нова авария остави района без вода. Този път обаче ВиК не можа да я намери.
„И се наложи лаборатория да идва да обследва мрежата, тъй като това е мрежа от бившето ЗИЕНО и ВиК не разполага с настоящата мрежа“, каза Антон Стефанов – главен инженер на ВиК-Шумен.
Течът избил в основите на една от фирмите в района и наводнил мазето, обясниха от ВиК.
„Сравнително голяма е аварията, защото имаше опасност и да разруши основите на сградата“, каза още Антон Стефанов.
На място работниците направили изкоп там, където ултразвукът локализирал теча. Оказало се, че проблем има, но основаната авария била на около метър встрани, точно под сградата.
„Тука беше една от авариите, главната обаче е в стената, където ще я отстраняваме сега. Трябва да отрежем стоманата и да пуснем тръба. Сериозен е такъв проблем, защото всичко е старо и е, може би, 50-годишно“, каза Иван Йорданов – ВиК-Шумен.
Към края на деня аварийните екипи успяха да подменят част от компрометираната тръба и да спрат теча. А работещите в района се надяват, че аварията няма да бъде последвана от друга.

Авария остави част от Шумен без вода

Без вода за дни

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *