Юбилейна изложба на пощенски марки - Телевизия Шумен
Юбилейна изложба на пощенски марки

Юбилейна филателна изложба отвори врати в Регионална библиотека. Тя е посветена на 85-та годишнина от основаването на шуменското филателно дружество, а на проявата бяха валидирани нови марки.
Изложба на пощенски марки, картички и пликове в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ отбеляза 85-та годишнина от основаването на филателното дружество в града.
„Всяка година Филателното движение прави годишна филателна изложба. Тази година решихме да е в Шумен, тъй като в Шумен отдавна не е имало такава. От далечната 1981 година. Изложбата е от колекции от цяла България, някои от тях са с международни награди“, разказа Любомир Илиев от Филателно дружество – Шумен.
Изложбата бе открита от областния управител професор Добромир Добрев и заместник-кмета по бюджет и финанси Десислава Петрова. Една от най-ценните колекции е на Кръстьо Кръстев от София. Той е член на Британското филателно дружество и представя от марки и пликове, свързани с въздушната поща от началото и средата на 20-ти век.
„Този плик е много рядък, изключително рядък, защото е преди 1930 година. Пътувал е от София до Токио, което е една много рядка дестинация по това време за въздушна поща“, каза Кръстьо Кръстев, колекционер.
Събитието беше отбелязано и с детска изложба от рисунки, посветени на филателията. В рамките на проявата бяха валидирани и две нови пощенски марки. Едната е посветена на римските императори, свързани с българските земи.
Другата нова марка представя българските природни феномени.
Организатори на изложбата са „Български пощи“, Съюз на българските филателисти и Община Шумен.

Юбилейна филателна изложба „Шумен 2024“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *