2 часа безплатно паркиране в болницата - Телевизия Шумен
болница паркинг двор

2 часа на ден безплатно паркиране в двора на болницата. Това предложение подкрепиха съветниците от здравна комисия. Те решиха да се премахне уточнението – еднократно, тъй като това може да ограничи влизането на таксиметрови автомобили, които превозват пациенти.
„Защото такситата, в този случай примерно първото му влизане на едно такси, ще бъде безплатно, обаче следващо с друг клиент няма да му бъде“, каза Юлия Неделчева – общински съветник от „Възраждане“.
В момента паркирането там струва по 1 лев на ден, а парите се използват за поддръжката на двора. Тъй като той е общинска собственост, администрацията се е договорила с директора на болницата да бъде осигурено време за безплатен престой, а общината ще поеме част от поддръжката на двора. Регулирането на безплатното паркиране ще става с автоматична бариера с камера, които ще бъдат осигурени от болницата.
Съветниците подкрепиха и предложението да се предостави безвъзмездно общинско помещение в бившите Хали, което да се ползва като клуб от две шуменски организации. По график да се събират хора с увреждания и приемни семейства.
„Има възможност едната част да бъде обособена като клуб за децата, настанени в приемни семейства, с детски кът, обезопасено е, а вътрешната част да бъде предоставена на хората в неравностойно положение, за да могат те да провеждат техните събирания“, каза Светослава Хайнова – зам.-кмет на Община Шумен.
Предложението единодушно беше прието.

Обсъждат казуса с паркирането в двора на болницата

Паркингът пред поликлиниката вече е платен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *