89 са новите случаи в област Шумен - Телевизия Шумен
131 пациенти с коронавирус в шуменската болница

89 са новите случаи, регистрирани в Единния информационен портал, за изминалото денонощие в област Шумен. Това съобщиха от РЗИ в града.

Приетите за болнично лечение с ковид вчера в МБАЛ – Шумен са 16, а изписаните пациенти са 6. Общият брой на пациентите, настанени в COVID отделенията са 172. В Детско отделение остават 2 деца под 18 г. за болнично лечение. В МБАЛ – Шумен с адрес в Нови пазар към момента остават 25 пациенти за лечение.
В тежко състояние са 7 пациента в интензивно отделение, всички те са интубирани. Вчера са починали 3 души – 2 мъже на 50 г. и 77 г., и една жена на 89 г.

За вчерашният ден в област Шумен са поставени 352 дози ваксини. Общо поставените дози до момента са 60 256 за областта, а броят на лицата със завършен ваксинационен курс е 30 804.

8 са съвместните проверки от инспектор на РЗИ – Шумен, служител на полицията и служител от Дирекция „Инспекция по труда“ за вчера. Те са проверили 6 магазина за хранителни
стоки, 1 питейно заведение и 1 търговски обект. Втори екип от РЗИ и ОДМВР са извършили 7 проверки в област Шумен. Те са влезли в 2 заведения за обществено хранене, 2 търговски обекта, 2 обекта с обществено предназначение и 1 друг вид обект. Връчени са две предписания за провеждане на задължителни противоепидемични мерки в кафеаперитиви и е констатирано нарушение на член от персонала, който не е представил „зелен сертификат“.
Останалите екипи здравни инспектори са извършили 1 проверка в лечебно заведение и в 1 обект с обществено предназначение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *