Дарение за болницата направиха от „Сарк БГ“ - Телевизия Шумен
Дарение за болницата направиха от „Сарк БГ“

Компанията „Сарк България“ АД направиха ценно дарение за МБАЛ-Шумен по повод утрешния Ден на металурга. В разгара на тежката епидамия от Ковид от турския завод дариха 50 термопластични защитни шлема, 100 защитни гащеризони от трислоен пропилен тип SMS,100 манти от трислоен пропилен SMS както и 200 респираторни маски FFP2 с клапа, за предпазване от вируси и бактерии.

Към дарението се присъединиха и от шуменската фирма за доставка на медицински консумативи IVEL PRO, които направиха сериозни търговски отстъпки от цената на продуктите.

И двете фирми за едни от най-активните членове на Българско-турската търговско-индустриална камара. Дарението е част от общата кампания на Камарата и на нейните членове за подпомагане на здравните заведения в условията на пандемията. През пролетта членовете на Камарата направиха дарения за близо половин милион лева в различни региони на страната.

„Сарк Бг“ е част от турската компания „Саркуйсан“, която има 2 завода в САЩ и 3 в Турция. Преди дни „Сарк Бг“ получи сертификат клас Б от Министерството на икономиката.

Дарението беше връчено от директорите на фирмата Мудин Ниязи и Суат Вардар и получено от д-р Йорданка Маринова и старша сестра Димитрова от МБАЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *