Бавно обработват изборните резултати - Телевизия Шумен
ИЗБОРИ вот броене арена сик рик бюлетини

Изключително бавно става обработването на протоколите на секционните комисии в РИК-Шумен, която се помещава в зала „Арена“. В изборната нощ, за разлика от друг път, членовете на секционните комисии започнах да идват около два часа след края на изборния процес, като не липсваха и грешки в протоколите.
„Изборният процес премина нормално, не сме имали някакви проблеми, единствено обработването ни забави повече, защото имаше много писане, много броене. Преференциите много бавят и партиите са много, 32 са едните и докато се опише всичко минава време. Ако има някъде грешка се налага да се повтаря и да се търси грешката“, коментира Веселина Василева от 82 СИК.
3-та секция от СУ „Трайко Симеонов“ в Шумен бе една от първите пристигнали в „Арена“, но въпреки бързо свършената работа не се е разминало без проблеми, разказва секретарят на комисията Даниела Костадинова.
„В интерес на истината много бавно става, много трябва да се внимава. При нас например, принтенето ни забави, мастилото ни свърши, чакахме за касета иначе всичко друго си мина по план“, разказа тя.
След окончателното обработване на всички протоколи от шуменските секции, предстои резултатите да бъдат изпратени до Централната избирателна комисия.

Изборният ден приключи, активността е рекордно ниска

Изборно студио, 9 юни 2024

Шуменските управленци гласуваха

Спокойно започна изборният ден в Шуменска област

184 105 избиратели в Шуменско – с право да определят новите депутати, малко над 162 000 ще гласуват за европарламент

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *