До седмица пускат „умния“ светофар до Tомбул джамия - Телевизия Шумен
До седмица пускат „умния“ светофар до Tомбул джамия

До седмица пускат експериментално т. нар. „умен“ светофар на кръстовището до Томбул джамия. Това обяви в предаването на Телевизия Шумен „В обедната почивка“ зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров. Системата ще осигурява зелена вълна за линейки, пожарни и полицейски патрулки.
„Да може да следи трафика, да може да заснема номерата на колите, които минават евентуално при някакви произшествия. С доста действия е натоварен. В момента вървят настройките на софтуера, който трябва да бъде свързан и със специалните автомобили“, обясни инж. Боян Тодоров.
Амбицията на общинското ръководство е да изгради модерна система за управление на трафика чрез интелигентни светофарни уредби и на останалите кръстовища в града.
„Да подобрим светофарната система в град Шумен, да направим т. нар. „интелигентни“ светофари, които да могат да си комуникират помежду си, да следят трафика, да могат да правят пресмятания колко коли минават, кога да светнат, за да се повиши пропускателната способност по улиците в Шумен“, каза още инж. Тодоров.
„Това ще зависи от финансовите възможности на общината“, уточни инж. Боян Тодоров.

One thought on “До седмица пускат „умния“ светофар до Tомбул джамия”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *