Излезе новият брой на „Златоструй“ - Телевизия Шумен
Излезе новият брой на „Златоструй“

Излезе новият брой на литературния алманах „Златоструй“. Изданието е дело на Дружеството на писателите в Шумен и включва между кориците си повече от 40 автори от града и страната.
Новият 28 брой на алманаха „Златоструй“ впечатлява с богатството на жанровете си, обема и броят на авторите – повече от 40.
„Новото е, че алманахът се прави от няколко години със завиден ентусиазъм и от редколегията, и от авторите. Неслучайно има 210 страници творческа изява. Досега не сме имали толкова голям алманах. Имаме 42-ма автори – поети, белетристи, литературни критици“, каза Кънчо Енчев, съставител и главен редактор.
Броят е илюстриран с картини на художника Светозар Чилингиров, повечето с цветни репродукции, което също подобрява полиграфическия вид на изданието. Публикувани са седем различни превода на един сонет, дело на известния поет Кирил Кадийски, както и материал, посветен на тазгодишния поетичен конкурс „Иван Пейчев“. Съдържа и рецензии за излезли нови книги.
„На мен лично ми прави впечатление, че от предните години, от времето на Захари Странджев, не е имало изявен белетрист, а сега в последните години на алманаха забелязвам едно трайно добро присъствие на белетристи. И то на ниво“, подчерта Кънчо Енчев.
Представянето на алманаха „Златоструй“ е на 25 май, от 17:30 часа, в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.

Празничен концерт с поезия и музика

Представят нова книга на Станчо Пенчев

Откриха Националния студентски литературен конкурс Боян Пенев;

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *