Полицията с проверки за употреба на наркотици - Телевизия Шумен
Полицията с проверки за употреба на наркотици

38 шофьори, употребили наркотици, са установени при полицейски проверки в Шуменско за първите 5 месеца на годината.
Директорът на шуменската полиция ст. комисар Георги Гендов се включи в инициативите за отбелязване на Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици, преминавайки през симулативно пътно трасе с очила, имитиращи ефекта от употреба на дрога.
„Нямам никаква идея какво се случва около мен, не мога да взема правилни решения, не се чувствам никак комфортно и в крайна сметка се чувствам опасен дори“, каза ст. комисар Георги Гендов.

 

Полицейски екип тества шофьорите за наркотици, а доброволци от БЧК-Шумен раздаваха информационни материали за вредата и рисковете от употреба на дрога. А полицаите отчетоха ръст на направените проби с дръгтест.
„Добрите ни резултати се дължат най-вече на значителния ръст на пробите, които извършваме на терен, като през 2022 година ръстът на пробите е над 200%. Ще бъдем непримирими към този вид престъпление и усилията на колегите ще са ежедневни“, подчерта ст. комисар Георги Гендов.
„На пътя трябва да бъдем изключително внимателни, акуратни защото употребата на наркотични вещества и алкохол дезориентира, реакциите са изключително некоординирани, неспазване на права линия на пътя и съответно на пътно-транспортни произшествия, които са породени от употребата на такива вещества“, обясни Снежана Петкова от Общинския съвет по наркотични вещества.
412 са направените проби за наркотици на шофьорите в Шуменско от началото на годината, докато през миналата 2022-а са били 371, а регистрираните престъпления, свързани с наркотици, са били 72.

Трима дрогирани шофьори за денонощие

Задържаха рекордно количество кокаин

Почерпена, дрогирана и без книжка катастрофира на бензиностанция

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *