Празничен концерт с поезия и музика - Телевизия Шумен

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Симфониета – Шумен почита богатството на българската музика и поезия. Празничният концерт на 23 май започва в 19:05 часа в зала “Проф. Венета Вичева”. Програмата включва произведения от композиторите Панчо Владигеров, Веселин Стоянов и др., както и поезия от Вазов, Ботев, Яворов, Петя Дубарова, Стефан Цанев и други. Актьорът Димитър Караиванов ще вдъхне живот на поезията с акцент върху възхвалата на езика, героизма и любовта.

 

Талантът и сърдечната усмивка на Димитър Караиванов му спечелиха любовта на публиката в Шумен. Актьорът е част от трупата на нашия театър в периода 2003-2012, веднага след като завършва Актьорство за драматичен театър в Театрален колеж ,,Любен Гройс’’. В момента е част от състава на Държавния куклен театър в Търговище. В началото на тази година спечели наградата за най-добра мъжка роля в „Бременските музиканти“.
Диригент на музикално-поетичната гала е Цанислав Петков. Директор и главен ръководител на оркестъра в Хасково, той гостува в Шумен няколко пъти, като всяко негово събитие оставя дълбоки впечатления.
Билети за празничния концерт с шедьоврите на българската музика и поезия са налични онлайн, както и на място преди събитието.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *