Студентите - „за“ безплатно висше образование - Телевизия Шумен

Въвеждане на безплатно висше образование би било положителна мярка за студентите. Такава позицията заяви председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Стойков. Допитване с анкета показало, че над 90 процента от българските студенти подкрепят предложението за висше образование без семестриални такси.
„Оттук нататък следващите стъпки са изключително важни. Заедно със студентските съвети, Националната организация на студентските съвети, заедно с Министерство на образованието, социалните партньори, Съвета на ректорите, Комисията по образование, ние заедно трябва да проверяваме и да мислим какви ще бъдат бъдещите мерки и критерии, които ще трябва да бъдат взети за продължаване на доброто ниво на висшето образование“, заяви Ангел Стойков.
Успоредно с това трябва да се мисли как от безплатното обучение да не пострада интересът към приоритетните специалности, които и до сега бяха освободени от такси. Тук студентската общност трябва да бъде много активна, смята Ангел Стойков, за да няма отлив от направленията с най-висок очакван недостиг на кадри.

Университетско изложение в Шумен

Против безплатните университети

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *