„Мълния“ (Климент) и „Заря“ (Тодор Икономово) – на върха в Северната група - Телевизия Шумен

Осемнадесетият кръг от футболното първенство в Северна областна група „Шумен“ даде яснота кои отбори ще представят групата на финалите. Това са „Мълния“ (Климент) и „Заря“ (Тодор Икономово). Разликата от точки със следващите ги отбори е доста голяма и няма как в следващите мачове да бъде стопена. В следващите кръгове престои и директен двубой между „Мълния“ (Климент) и „Заря“ (Тодор Икономово), който ще определи първенеца в групата. В събота и неделя в играните срещите от ХVIII-тия кръг не се получиха изненади.
Лидерът „Мълния“ (Климент) прие гостите от село Борци и игра само две минути. Гостите започнаха мача със седем футболисти. Още в началото един от тях се контузи и мачът беше прекратен, защото с по-малко от седем футболисти официална среща не може да се проведе. Според Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС ще се присъди служебна победа от 3:0 в полза на „Мълния“ (Климент).
„Заря“ (Тодор Икономово) победи с 3:1 у дома „Космос“ (Браничево). Головете за домакините реализираха – Сейхан Ахмед (2) и Халим Ахмед, за гостите – Басри Чечи. „Ясен 2007“ (Ясенково) също взе лека победа с 5:2 над гостите от „Лудогорец“ (Каолиново).
В село Тъкач местният тим „Ракета“ победи гостите от „Победа“ (Пристое) с 6:2 в местно дерби на община Каолиново.
Отборите на „Зенит“ (Черноглавци) и „Устрем“ (Пет могили) почиваха и не прибавиха нищо към актива си.

Текст и снимка: Салим Салих

„Мълния“ (Климент) и „Заря“ (Тодор Икономово) – с нови победи на чужд терен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *