„Мълния“ (Климент) приключи двубоите в Северната група с победа - Телевизия Шумен

Отборът на „Мълния“ (Климент) приключи с победа първенството в Северна областна група „Шумен“. В последния ХХII-ри кръг „Мълния“ гостува на „Ракета“ (Тъкач) и постигна пълен успех с 5:3. Мачът започна добре за домакините. От пряк свободен удар Бейджан Гюрджанов още в 7-та минута простреля вратата, пазена от Добромир Дочков. Бързата игра на двата отбора прати нападателите на щурм и пред двете врати. В 20-та минута капитанът на гостите Айдън Салиев възстанови равенството. Две минути след това Сонер Насъф обърна мача в полза на „Мълния“ (Климент). В 31-та минута Расим Нурханов надбяга защитата на домакините отляво и стреля неспасяемо – 1:3. При този резултат двата отбора се прибраха на почивката между двете полувремена.
Второто полувреме отново започна на бързи обороти. В 50-та минута Бейджан Гюрджанов с плътен удар за втори път превзе вратата на гостите за 2:3. Заредиха се атака след атака и пред двете врати с поредни пропуски на нападателите. В 57-та минута капитанът на гостите Айдън Салиев вкара нов гол за 2:4. В края на мача „Ракета“ (Тъкач) тръгна на щурм, за да превземе вратата на гостите. В 70-та минута Гюнай Али беше изведен очи в очи със стража на гостите. Плътен удар прати топката за пореден път в мрежата – 3:4. Десет минути след това Сонер Насъф успя да реализира за 3:5. В последните минути на мача градусът на напрежение даде повод за саморазправа на футболисти от село Тъкач със състезателите на Климент. Реферът на мача Цветан Иванов от Шумен с точно, компетентно и безпристрастно съдийство взе бързи мерки, за да укроти бурните своеволия на футболистите от двата отбора. За втори жълт картон от игра беше отстранен Толга Бейти от състава на домакините. Мачът завърши нормално без нови спречквания на терена и извън него.
„Заря“ (Тодор Икономово) и „Победа“(Пристое) не успяха да се победят. Мачът завърши 3:3, с головете на Сейхан Сали, Доан Осман и Тасин Сенгин за домакините, и Ерен Ерхан (2) и Джейхун Мехмед за гостите.
В Браничево гостите от село Черноглавци взеха победа. Три гола за домакините реализира Басри Чечи, които се оказаха по-малко от попаденията на гостите, реализирани от Сейхан Севги, Месут Мехмед (2), Исмаил Тюрханов, Сюлейман Джелил, Мерт Гюляр и Мартин Денчев за крайното 3:7.
В Ясенково на обновеният стадион местният тим „Ясен 2007“ победи с 4:1 тима от село Борци. Четири гола за домакините реализира Айгюн Мехмедов.
В понеделник в ОС на БФС-Шумен ще се тегли жребият за двубоите от финалната фаза.

Текст и снимка: Салим Салих

„Мълния“ (Климент) – лидер в Северната група

„Мълния“ (Климент) и „Заря“ (Тодор Икономово) са финалистите от Северната областна група

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *