Празник на грацията и красотата в “Арена Шумен” - Телевизия Шумен

864 участници от 85 отбора от цялата страна се представят на държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ в зала “Арена Шумен”. За пета поредна година Шумен е домакин на престижното състезание, включено в календара на Българската федерация по художествена гимнастика. Домакините от Спортен клуб по художествена гимнастика „Ритмик“ – Шумен участват със 150 състезателки в четирите възрастови групи, като в отборите при най-малките са включени и деца от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“.
С прекрасни композиции в зала „Арена Шумен“ отборите сътвориха истински празник на грацията и красотата, на фона на бурни аплодисменти от публиката.
“Всяка година има все по-голям брой участници. Интересът се увеличава, все повече деца, които обичат художествената гимнастика искат да се занимават с този красив спорт. Хубавото е, че това е един празник за най-малките, това са първите им крачки в художествената гимнастика. Състезания от такъв мащаб са трамплин и за художественото израстване на участниците, тъй като всички хореографии са с тема, и точно художественото, художествената гимнастика, могат да бъдат показани”, каза Мариола Спасова, треньор на СКХГ “Ритмик” и член на журито.
В тазгодишното издание на „Гимнастрада“ участниците са  разпределени в четири възрастови групи – до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 14 години и от 14 до 18 години. Наградният фонд е осигурен от домакините от СКХГ „Ритмик“ и спонсори.

Над 860 участници на държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“

700 гимнастички идват в Шумен за държавното първенство „Гимнастрада“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *