Манолова към кмета на Шумен: Не посягайте на онкоцентъра - Телевизия Шумен
мая манолова

За схема за незаконна смяна на управителя на онкоцентъра в Шумен и отдаването под наем на части от него сигнализира Мая Манолова – водач на листата в Шумен на коалиция Солидарна България.
На брифинг в града Манолова показа как с докладна на кмета на Шумен се иска незаконна смяна на управителя на онкологичния център в Шумен.
Целта на смяната на управителя на онкодиспансера според докладната на кмета е новият управител да изпълни „процедурите за отдаване под наем на определените обекти“.
По думите на Манолова целта е да бъде отдадена под наем и след това вероятно приватизирана лъчетерапията, която е най-печелившата част от онкологията в Шумен.
„Но без значение коя част бъде извадена – диагностиката, лабораторията, химиотерапията или лъчетерапията, това ще затрудни многократно лечението на пациентите в центъра“, беше категорична Манолова.
През последните години комплексният онкологичен център от милиони лева загуба успява да постигне печалба и той е най-добрият център за такъв тип лечение в Североизточна България и в него се лекуват хора не само от Шумен, но и от съседните области. Затова по думите на Манолова няма обяснение защо се предлага да бъде извадена най-печелившата дейност на центъра и да се даде под наем, а вероятно след това да бъде и приватизирана.
На този фон водачът на Солидарна България се обърна към кмета на Шумен и към мнозинството в общинския съвет от ППДБ, БСП, ДПС и ГЕРБ с призив да не оттеглят и да не приемат предложението и да не посягат на онкологичния център.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *