Състезание по колоездене, бягане и дуатлон - Телевизия Шумен

Велоклуб “Илчов баир” за 12-и път е домакин на състезание по колоездене в дисциплината “Крос кънтри маратон” и за 5-и по бягане и дуатлон “Шуменско плато”. Надпреварата ще се проведе на 25 юни, неделя.
Над 280 участници от България и чужбина ще вземат участие в състезанието по колоездене, по бягане и дуатлон. Надпреварата ще се проведе на алеята зад паметник „Създатели на българската държава“. Началният час е 8:30 часа.
“Колоезденето ще бъде 48 километра, с 1 700 метра денивелация, 27 километра колоездене и 27 километра бягане с около 700 метра Денивелация, и 13 километра бягане с минимална денивелация – около 200 метра. Както разбирате, дългите дистанции и дуатлона са за хора с подготовка, докато 13 километра бягане е подходящо за абсолютно всеки един, който иска да излезе и да потича малко в гората”, каза Данаил Денчев от Велоклуб „Илчов баир“.Състезателите ще бъдат разпределени в няколко възрастови групи – деца, юноши и девойки и мъже и жени. Тази година организаторите са предвиди и още едно предизвикателство – участие в атрактивното състезание “Бирена миля”.
Това е едно много забавно състезание, забавна надпревара, която представлява бягане 1 миля или 1,6 км. Като на всеки 400 метра всеки състезател изпива по една бира. Трудността е да бягаш и да пиеш тези количества, получават се много забавни моменти. Решихме тази година да съчетаем това, че на пазара има много нови продукти, които правят бирата безалкохолна и затова сме разделили състезанието на две – с безалкохолна и алкохолна бира”, поясни регламента на забавната надпревара Ирина Павлова от клуба на шуменските ранобудни бегачи.
Състезанието се провежда с подкрепата на Община Шумен, Природен парк “Шуменско плато” и Североизточно държавно предприятие. Тази година, освен призьорите, медали ще получат и всички, които успешно завършат своите дисциплини.

Седмицата на екран, За предстоящо състезание за планинско колоездене и бягане

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *